NOVOST

4. Dani obilježavanja upalnih bolesti crijeva

Poštovane kolegice i kolege,


Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 4. DANE OBILJEŽAVANJA UPALNIH BOLESTI CRIJEVA, u organizaciji Zadarskog ogranka Hrvatskog gastroenterološkog društva i Odjela za gastroenterologiju Opće bolnice Zadar, koji će se održati 21. svibnja 2022. godine. 
Nakon dvije godine webinara, družimo se „u živo“ u Velikoj predavaonici Poliklinike OB Zadar na prvom katu, na adresi – ul. Ljudevita Posavskog 7,. Zadar. Naravno, ponesite COVID potvrde i maske.
Kako broj oboljelih od upalnih bolesti crijeva raste, raste i svjesnost i želja da se oboljelima pruži najbolja medicinska skrb i usvoje sva znanja sa ovoga područja koja će doprinjeti razvoju novih molekula, liječenju i praćenju oboljelih. Endoskopija je i dalje „zlatni standard“ za postavljanje dijagnoze, ali u praćenju se koristimo brojnim manje invazivnim pretragama, kao što su pretrage krvi, fecesa, radiološke pretrage, te intestinalni ultrazvuk. Kod bolesnika koji trebaju kiruršku intervenciju, važne su nove metode minimalno invazivne kirurgije. Važna tema ovoga druženja biti će i donošenje odluke kada je nužna promjena terapije te koje su nove molekule kojima ćemo se koristiti u liječenju naših bolesnika. Jednako važno je područje pravilne prehrane oboljelih i sprječavanje i saniranje komplikacija bolesti, posebno u perianalnoj regiji.
Skup je zamišljen na način da se multidisciplinarnim pristupom oboljelom dobije najveći broj informacija o bolesti, najunčikovitijem liječenju i praćenju svakog bolesnika. Namjenjen je gastroenterolozima, abdominalnim kirurzima, radiolozima, liječnicima obiteljske medicine, medicinskim sestrama i tehničarima koje se bave oboljelima te farmaceutima.
Skup će biti bodovan od strane HLK


Doc.dr.sc. Melanija Ražov Radas, organizatorica skup